E ashtuquajtura uria nervoze, është gjendja në të cilën ju ndiheni vazhdimisht të uritur dhe keni nevojë të hani diçka. Mirëpo cilët janë faktorët që e shkaktojnë këtë gjendje?

Disa nga faktorët më kryesorë janë pikërisht ankthi, stresi dhe mërzia. Gjithashtu edhe ndjenja e ndonjë shqetësimi mund të çoj në një dëshirë të pankontrllueshme për të ngrënë ushqim.

Krahas këtyre faktorëve edhe AND-ja e një personi është një nga shkatarët e kësaj gjendjeje apo këtij çrregullimi.

Gjithsesi, ju duhet të detektoni me kujdes, se cilat janë shkaqet në mënyrë që ta menaxhoni çrregullimin dhe të bëni diçka për ta parandaluar atë.