Funksioni i mëlçisë ka një rëndësi të madhe për shëndetin tonë të përgjithshëm, pasi largon mbetjet e grumbulluara dhe toksinat nga trupi. është organi më i rëndë dhe një nga organet më të mëdha në trupin e njeriut.

Mëlçia është fabrika e përpunimit kimik të trupit, dhe merr 30% të gjakut që qarkullon në sistem çdo minutë, duke kryer reaksione kimike për të eleminuar toksinat e dëmshme dhe shpërndarë dhe ruajtur lëndë ushqyese thelbësore.

Ky proces njihet si ‘metabolizmi’ dhe qelizat e mëlçisë, të quajtura hepatocitet, punojnë për ta mbajtur trupin të funksionojë në maksimum.

Limon dhe xhixhe: janë të bollshme në vitaminë C, dhe vetitë e tyre antioksiduese parandalojnë sëmundje të ndryshme. Ata pastrojnë mëlçinë dhe zorrën e trashë, forcojnë imunitetin dhe trajtojnë fryrjen e stomakut.

Ziejeni 200ml ujë, hiqeni tenxheren nga nxehtësia dhe shtoni lëngun e gjysmë limoni dhe një fetë xhinxheri. Përzieni  për 15 minuta dhe pijeni atë para gjumit.

Tërshërë dhe kanellë: janë të pasura me fibra, minerale dhe vitamina, kështu që ata qetësojnë trupin, pastrojnë mëlçinë dhe zorrët dhe ndihmojnë tretjen.

Vloni 6 gota ujë të filtruar dhe thithni një filxhan tërshërë organike brenda për rreth 7 orë. Pastaj, tendosim tërshërën dhe shtoni një lugë çaji kanellë.

Çaji mentes: Gjethet e mentës janë të pasura me vajra esencialë, të cilët detoksifikojnë mëlçinë dhe zorrën e trashë dhe forcojnë tretjen. E tëra çfarë ju duhet të bëni është të vloni250 l ujë dhe pastaj të shtoni 2 lugë gjethe nenexhiku. Vlojeni edhe 2 minuta të tjera, dhe hiqeni nga nxehtësia. Rrini për pak kohë dhe pijeni atë 30 minuta para se të shkoni në shtrat natën.