Situata epidemiologjike në Maqedoninë e Veriut ende vlerësohet si stabile.

Vaksinimi në vend realizohet në mënyrë stabile dhe pa pengesa në të gjithë vendet për vaksinim në vend. Sipas Ministrisë së Shëndetësisë procesi i vaksinimit premton situatë stabile për muajt në vazhdim por apelohet që të ketë kujdes tek qytetarët që mos përfshihen nëpër tubime apo festa ku ka shumë njerëz pasi kjo mund të sjell në infektim në masë.

2896 qytetarë janë vaksinuar gjatë ditës së djeshme nëpër qendrat për vaksinim terreni.

Në 24 orët e fundit janë shëruar shtatë pacientë dhe janë lëshuar në shtëpi.