Zvicra njoftoi se 876 shtretër të kujdesit intensiv të certifikuar dhe të njohur nga Shoqëria Zvicerane e Mjekësisë Intensive janë “praktikisht të gjithë të zënë” për shkak të urgjencës së koronavirusit. Kjo është bërë publike në një njoftim për shtyp nga Kompania, botuar në faqen e saj të internetit.

Protesta në Berlin- Mijëra njerëz dolën në rrugë në Berlin kundër politikave të qeverisë për të ndaluar infeksionin e koronavirusit. Shumë protestues nuk vunë maska ​​dhe nuk respektuan distancat, prandaj policia përdori hidrantët e zjarrit dhe ujë për t’i shpërndarë ato. Polici shoqëroi mbi 100 demonstrues.

Qeveria gjermane ndërhyri në protesta, duke theksuar se “liria e shprehjes së mendimit është një vlerë e lartë e Kushtetutës sonë dhe kritikat ndaj masave dhe debatit publik mbi këto duhet të jetë i mundur dhe i domosdoshëm, por ne gjithashtu duhet të respektojmë masat kundër Covid”.

Hungaria zgjat bllokimin deri në shkurt- Hungaria ka njoftuar se do të zgjasë bllokimin e pjesshëm kundër përhapjes së koronavirusit deri në 8 shkurt. Bllokimi i pjesshëm në Hungari supozohej të mbaronte në 10 dhjetor. Ndër masat anti-Covid, ndalimi i orarit ndërmjet 20:00 dhe 5:00, ndalimi i tubimeve dhe mësimeve në internet për shkollat ​​e mesme dhe universitetet. Të gjithë hyjnë në statusin e gjendjes së jashtëzakonshme në fuqi që nga 11 nëntori.