Komisioni kuvendar për Çështje Evropiane sot do ta vazhdojë debatin për Ligjin për Prokurorinë Publike dhe për Këshillin e Prokurorëve Publik.

Shumica në pushtet e mbështet ligjin, ndërsa opozita kërkon që ai të hiqet nga rendi i ditës. Ministrja e Drejtësisë Renata Deskoska, tha se ligji krijon baza për ndërtimin e një Prokurorie Publike të fuqishme, profesionale, efikase dhe me kapacitet,

Në diskutimin e djeshëm para miratimit të rendit të ditës, deputeti Ilija Dimovski nga OBRM-PDUKM kërkoi që të tërhiqet ligji për PP-në, pasi sipas tij, nuk ka vendim nga qeveria për tekstin e ri të korrigjuar të ligjit. Kërkesa e tij nuk u pranua.

Në diskutimin e djeshëm deputeti i ASH-së Syrija Rashidi dhe ai i pavarur Panço Minov, dorëzuan amendamente për këtë propozim-ligj.