Kjo tingëllon e pamundur, por në të vërtetë ka ushqime të caktuara që mund të plotësojnë dëshirat e urisë pa ‘paketuar’ kile. Çelësi është që të kënaqeni në një vakt që ka një vlerë të lartë ngopjeje. Ky i ashtuquajtur “indeks i ngopjes” mat aftësinë e ushqimeve të ndryshme për t’ju bërë të ndjeheni të ngopur dhe në fund të zvogëloni marrjen tuaj të kalorive gjatë një dite të plotë.

Patate të ziera

Shumë njerëz shmangin patatet për shkak të përmbajtjes së tyre të lartë të karbohidrateve, por nuk ka nevojë për këtë. Patatet janë shumë ushqyese për sa kohë që nuk janë të skuqura. Më shumë se kaq, patatet përmbajnë niseshte rezistencë që vepron si fibra e tretshme në sistemin e tretjes. Kjo ju ndihmon të ndjeheni të ngopur me më pak kalori. Studimet tregojnë se gatimi dhe më pas ftohja e patateve rrit nivelin e niseshtes rezistente. Ngrohja dhe ftohja e tyre vazhdimisht ngre atë nivel.

Vezë

Vezët, dhe veçanërisht të verdhat e vezëve, janë karakterizuar padrejtësisht si bomba të kolesterolit që shkaktojnë sulme në zemër. Por, ndërsa ato përmbajnë një sasi të drejtë të kolesterolit, studimet kanë treguar që ngrënia e vezëve nuk rrit nivelin e kolesterolit të keq. Përkundrazi, vezët përfaqësojnë një proteinë të plotë, që do të thotë se ato përmbajnë të nëntë aminoacidet thelbësore. Proteina është shumë më tepër ngopëse sesa karbohidratet e thjeshta, kështu që ngrënia e vezëve në mëngjes mund t’ju mbajë në një rrugë të mbarë gjatë gjithë ditës.

Drithërat

Drithërat janë një pjatë super ngopëse sepse përmban fibër dhe thith shumë ujë kur gatuhet. Po, është mjaft e çuditshme, por mund të aromatizohet në mënyra të ndryshme. Frutat, arrat dhe sheqeri kaf janë të gjitha zgjedhjet e shkëlqyera. Edhe tërshëra ka shumë  lloje të fibrës së patretshme të quajtur beta glukan, e cila është gjetur se bllokon oreksin gjatë gjithë ditës.

Supa

Askush nuk e mendon supën si ngopje, por mund të jetë. Në fakt, studimet tregojnë se disa supëra mund të jenë më të mira sesa një vakt me ushqim të ngurtë me të njëjtët përbërës. Ushqimi i supës mund të shtojë ngopjen tuaj deri në atë pikë sa të hani rreth 20% më pak kalori në përgjithësi në atë vakt.

Mollë

Mollët gjithashtu ndikojnë shumë në indeksin e ngopjes sepse ato përmbajnë një fibër të tretshme të quajtur pektinë që rregullon tretjen. Ato gjithashtu përmban një sasi të madhe uji – deri në 85% për copë – e cila siguron vëllim për t’ju bërë të ndjeheni të ngopur, por jo shumë kalori. Nëse dëshironi të shijoni aromën e mollës dhe të mos merrni peshë, sigurohuni ta hani atë tërësisht, shkruan noa. Dhe nëse mërziteni nga mollët, dijeni që agrumet janë gjithashtu mjaft të larta në pektinë dhe ujë.