Kemi të bëjmë me pushtetarë të shantazhuar, servilizëm që është e dhimbshme të shikohet, tha sot kryetari i VMRO-DPMNE-së Hristijan Mickoski në forumin në Veles me temën “Politikat zhvillimore për ekonomi stabile”. Duke folur për takimin e radhës të lidershipit me kryeministrin dhe presidentin e LSDM-së, Dimitar Kovaçevski, ai tha se kjo duhet të jetë çështje e vazhdueshme kur të bisedohet për interesat shtetërore dhe qeveria ka bërë një temë të tërë prej saj.

Gjatë gjithë javës shikojmë një telenovelë, ku me një dozë tensioni nga mediat mësohet nëse kryeministri do t’i dërgojë një ftesë zyrtare kryesisë dhe më pas nëse Ali Ahmeti do të pranojë që Kovaçevski të diskutojë privatisht për të ardhmen. vendi i tij dhe në fund nëse lidershipi i LSDM-së do të ketë guxim dhe besim te presidenti i saj për ta lënë në një takim të tillë, tha Mickoski.

Ai shtoi se Maqedonia është në një pozitë të vështirë dhe për këtë duhet të fokusohen të gjithë.

Këtu do t’u them se unë Hristijan Mickoski do të vij në një takim lidershipi dhe në emër të shumicës dërrmuese të njerëzve që kërkojnë mbrojtje dhe presin të qëndrojnë në këmbë, do të them që nuk do të ketë kushtetuese. amendamentet, pranimi i diktateve bullgare. Nuk do të lejoj që vullneti i popullit të bëhet pëlhurë siç bën qeveria, as nuk do të lejoj të shkelë interesat kombëtare. Maqedonia nuk është në shitje, tha Mickoski.