Shqipëria ka arritur me sukses që të kualifikohet në finalen e madhe të ‘Eurovision 2023’. Albina dhe Familja Kelmendi dhuruan shumë energji dhe adrenalinë me këngën e tyre “Duje” në gjuhën shqipe e cila ndezi skenën M&S Bank Arena në Liverpool.

Skenografia dhe veshjet e këngëtarëve ishin një detaj shumë i veçantë dhe i kombinuar në mënyrë perfekte për të përfaqësuar denjësisht shqiptarët dhe traditën në festivalin më të madh evropian Eurovision 2023.

Albina dhe Familja Kelmendi ishin renditur të 14 në radhë për të performuar në gjysmëfinalen e dytë të Eurovision 2023, një nga ngjarjet muzikore më të ndjekura me miliona shikues.

Të gjithë shqiptarët që jetojnë jashtë vendit mund të votojnë për Shqipërinë me kodin 14 për të provuar sërish emocionet e forta që përcolli Albina dhe Familja Kelmendi me këngën përfaqësuese në natën finale që do të mbahet më 13 maj.