Shoqata maqedonase “Ilinden”-Tiranë, e cila prej më shumë se nëntë vitesh është anëtare e Unionit Federal të Kombësive Evropiane, FUEN ka uruar kreun e federatës Vince Lorat për rizgjedhjen në deputet të Parlamentit Evropian.

Më lejoni që në emrin tim personal si përfaqësues i maqedonasve në Republikën e Shqipërisë dhe në emër të shoqërisë maqedonase “Ilinden” nga Tirana t’ju uroj fitoren në zgjedhjet evropiane 2024 dhe si anëtare e BE-së. Parlament dhe si përfaqësues i hungarezëve nga Rumania në të njëjtën kohë dhe si President i FUEN. Ju urojmë që të vazhdoni të jeni zëri i minoriteteve dhe luftëtar, si më parë, për të drejtat e minoriteteve në Evropë, thuhet në urimin e nënshkruar nga Presidenti Nikolla Gjurgjaj.

Edhe një herë, shtohet,  ju shprehim përshëndetjet tona më të larta.

Shoqata maqedonase “Ilinden”-Tiranë u pranua si anëtare e FUEN në shkurt të vitit 2015, ku përfaqëson me sukses maqedonasit në këtë organizatë minoritare më të lartë në Evropë.