Me kërkesë të Komunës së Studeniçanit, ekipet e NPK Studeniçani, sot në orët e para të mëngjesit realizuan  spërkatje kundër mushkonjave në fshatin Studeniçan dhe Maranë, i njejti aksion do të vazhdojë sonte pas mes natës në fshatin Batincë dhe fshatrat përeth..Nga Komuna thanë se poashtu ftojmë bletarët në kohë të marrin masa për mbrojtjen e bletëve.