Prokuroria Themelore Publike Kërçovë ka ngritur akuza nda “El Chekas” për, siç thuhet, vazhdimin e kryerjes së veprës penale, përgjime të paligjshme dhe regjistrim të zërit e sanksionuar me nenin 151 paragrafi 2 në lidhje me paragrafin e 1 nga Kodi Penall.

“I akuzuari gjatë fundit të muajit maj këtë vit, nga një profil në rrjetet sociale, i paraqitur si “El Cheka” ka publikuar shumë inçizime të zërit nga përgjimet telefonike të shumë personave. Me këtë i akuzuari ka mundësuar që përdoruesit e rrjeteve socialeve dhe personave tjerë të njihen me përmbajtjet e inçizimeve të zërit gjatë bisedave”, thonë nga PTHP.

Nga atje thonë se kohëve të fundit vazhdimisht po publikohen përgjime të paligjshme nga bisedat telefonike.

Prokuroria Publike e Republikës së Maqedonisë së Veriut përcakton se çdo përgjim i paligjshëm është vepër penale sipas nenit 151 paragrafi 2 nga Kodi Penal, me të cilën është parishikuar dënim me burg prej 1 deri më 5 vjet për çdo secilin “i cili do të mundësojë që personave jo kompetent të njihet me bisedat ose deklaratat në të cilën janë përgjuar ose janë inçizuar”.