Konsultimet e fundit mes partnerëve të koalicionit po kryhen përpara dorëzimit të propozimit për ministra në Kuvend. Pothuajse të gjitha zgjidhjet dihen dhe pritet që ajo të zgjidhet para përfundimit të mandatit kushtetues. Një nga të panjohurat ishte se kush do të jetë në krye të shëndetësisë dhe sot Arben Taravari zbuloi për kanal 5 se do të jetë ministri i ri i Shëndetësisë.

Izet Mexhiti do të jetë zëvendëskryeministër i parë dhe ministër i ekologjisë, Arben Fetai do të jetë zëvendëskryeministër për qeverisje të mirë dhe Fatmir Limani për politikë sociale.