Perberesit per peten ose brumin:

3 lugë vaj ulliri

1/2 filxhan mielli bajame

1 patate e ëmbël

1/4 filxhan djathë parmixhano

1/4 lugë çaji kripë

1/4 lugë çaji hudhër pluhur

1 vezë të madhe

Perberesit per pjesen e siperme:

1/2 kuti brokoli e copëtuar

1/4 filxhan salcë pice

4 copa suxhuk italian

1/4 lugë çaji piper i kuq

4 copa djathë dhie, i shkrirë dhe Kripë

Pergatitja:

1.Për petën: Ngroheni furrën në 200 gradë C.

2.Vendosni një letër pergamene në furrë dhe lyejeni me 2 lugë vaj ulliri.

3.Shtoni kubat e patates së ëmbël në një përpunues ushqimor dhe lereni deri sa të bëhet një masë e trashë.

4.Shtoni patatet e grirë, miellin e bajames, parmixhanon, kripën, pluhurin e hudhrës dhe vezët në një tas dhe përzijini deri sa të kombinohen.

5.Transferoni përzierjen e patates së ëmbël në fletën e përgatitur për pjekje dhe formoni në një rreth të trashë.

6.Lyejeni me vaj ulliri dhe piqeni 25 -30 minuta.

7.Për pjesën e sipërme: Vini një tenxhere me ujë të kripur për t’u ngrohur.

8.Përgatitni një dush me ujë akulli.

9.Hidhni brokolin në ujin e valuar, pastaj transferojeni në ujin me akull për të ndaluar procesin e gatimit.

10.Thajeni dhe vendoseni mënjanë.

11.Vendosni një tigan të mesëm mbi nxehtësinë mesatare.

12.Shtoni suxhukun dhe gatuajeni me një lugë druri deri sa të thërrmohet, rreth 8 minuta.

13.Transferojeni suxhukun në një pjatë.

14.Hiq petën nga furra dhe lyejeni me salcën e picës, brokoli, suxhuk, djathë dhie dhe piper.

15.Vendoseni përsëri në furrë dhe gatuajeni derisa pjesa lart është ngrohur përmes dhe djathi është shkrirë, 8-10 minuta.