Perberesit:

¼ banane e pjekur mirë

1 vezë

1/8 lugë sodë buke (opsionale)

Shoqëruese (shurup panje, fruta…)

Pergatitja:

Vendosni një tigan që nuk ngjit nxehtësinë mesatare. Shtoni një fetë të vogël gjalpë ose vaj.

Shtypni bananen me një pirun në një tas mesatar. Thyeni vezët në të njëjtën enë dhe përziejini së bashku. Brumi do të jetë shumë i lëngshëm.

Me një spatul shpërndajeni mirë gjalpin ose vajin në fundin e tiganit. Vendosni 1 lugë brumë në tigan për të bërë petulla të vogla. Gatuani derisa skajet të fillojnë të ngurtësohen dhe fundet të jenë skuqur lehtë, rreth 1 minutë.

Kthejeni me kujdes dhe gatuajeni për një minutë shtesë. (Këto janë delikate, prandaj përpiquni të vendosni spatulën tuaj në gjysmë të  petullës, më pas kthejeni me kujdes.)

Hiqini nga tigani – petullat do të jenë shumë të buta. Shërbejini me çdo mbushje të dëshiruar nga bebushi.