Peshku ka vlera të ulëta të yndyrave të ngopura, e lartë në proteina, dhe burim i shkëlqyeshëm i acideve yndyrore omega 3.

Acidet yndyrore Omega 3, janë më të rëndësishmet minerale të organizmit, pasi sjellin ekuilibrin ndaj hormoneve, reduktojnë inflamacionin, rregullojnë sheqerin në gjak, parandalojnë koagulimin e gjakut, mbajnë kolesterolin dhe trigliceridet në ekuilibër, lehtësojnë enët e gjakut dhe i japin qelizave elasticitet.

Megjithatë, përfitimet pozitive nuk kufizohen vetëm këtu. Ndiqeni listën e plotë të përfitimeve që merrni nga konsumi i këtij mishi:

-Përforcon zhvillimin e muskujve.

-Zvogëlon gjasat e degjenerimit makular.

-Zvogëlon rrezikun e sëmundjeve autoimmune, duke përfshirë diabetin.

-Ndihmon në rregullimin e humorit.

-Zvogëlon rrezikun e astmës te fëmijët.

-Zvogëlon rrezikun e sulmeve dhe goditjeve të zemër.

-Nxit zhvillimin e trurit të fëmijëve.

-Ndihmon në humbjen e peshës.