Zëvendëskryeministri Bujar Osmani në një dalje për mediat pas vlerësimit të Komisionit të Venecias për ligjin e gjuhëve tha se Komisioni i Venecias përshëndet përdorimin e zgjeruar të gjuhës shqipe në vend dhe inkurajon dhe përgëzon qeverinë për këtë guxim për të zgjeruar përdorimin e shqipes në aspektin zyrtar.

Komisioni i Venecias përshëndet përdorimin e zgjeruar të gjuhës shqipe në vend dhe inkurajon dhe përgëzon qeverinë për këtë guxim për të zgjeruar përdorimin e shqipes në aspektin zyrtar. Vërejtjet që ishin fillimisht në raportin preliminar, komisioni i kishte bërë në gjyqësor është shumë ambicioz dhe se kushtet nuk janë pjekur të përdoren aty se kjo mund të pengojë procesin normal të gjyqësorit. Nuk duhet të mendojmë se si duhet të pezullojmë këtë ligj, por se si duhet ta avancojmë- tha Osmani.