Bujar Osmani, Ministër i Punëve të Jashtme, njoftoi rezultatet fillestare nga fillimi i vetingut të diplomatëve në Ministrinë e Punëve të Jashtme, ndërsa dy personave do tu ndërpriten kontratat e punës sepse nuk kanë certifikatë sigurie nga sigurimi shërbimet.

“Një personi gjatë kontrollit të statusit të sigurisë iu refuzua kërkesa për certifikatë sigurie dhe nuk kaloi filtrin e parë. Unë nuk kam marrë një shpjegim për arsyet e refuzimit, dhe është filluar një procedurë për përfundimin e kontratës së punës.

Një person tjetër përdori certifikatë të papërshtatshme. Edhe ai nuk e kalon vetingun fillestar, ndërsa edhe atij i ndërpritet kontrata e punës. Mund të konkludohet se dy persona nuk e kaluan vetingun”, tha Osmani në konferencën e sotme për shtyp.

Ministri i Jashtëm tha se ky nuk është grupi i diplomatëve për të cilët Armenia ka lëshuar një urdhër arresti ndërkombëtar përmes Interpolit.

Ai shtoi se po bëhen kontrolle të plota edhe për gjashtë persona të tjerë që nuk kanë kërkuar rinovimin në kohë dhe kanë certifikata të skaduara.