Në vend të vaksinimit të rregullt, lidhjet kryesore në vaksinimin janë, përsëri ka mungesë të vaksinave, akuzojnë nga OBRM-PDUKM.

“Venko Filipçe thotë se vaksinimi po shkon sipas planit. Ekziston edhe vaksinim masiv për Venko Filipçe. Por realiteti është ndryshe. Nuk ka vaksina, ka rivaksinim. Një vaksinë mund të gjendet gjithashtu, por vetëm nëse kapni lidhje.

Imagjinoni, Filipçe bëri të kapen lidhje për të marrë një vaksinë. Filipçe i gënjeu qytetarët, ai nuk u shpjegoi atyre se ata duhet të aplikojnë për një vaksinë në sistemin elektronik një herë, sepse nëse ata aplikojnë më shumë se një herë ose nëse ata kanë aplikuar në maj, pyetja është nëse ata do të vijnë tjetër në shtator. Dhe në vend që të qetësojë coronavirusin për t’u përgatitur ose parandaluar ose të paktën të ketë një valë të katërt me coronavirus më të butë në vjeshtë, Filipçe nuk bën asgjë. Dhe kjo mund të arrihet shumë thjesht, të blejë vaksina, që qytetarët të fitojnë imunitet deri në vjeshtë. Por nuk ka blerje të vaksinave, nuk ka vaksinim, ka rivaksinim”, akuzojnë nga OBRM-PDUKM.