Facebook po heq disa fusha që përmbajnë informacion nga profilet, duke përfshirë pikëpamjet fetare dhe politike.

Facebook ka njoftuar përdoruesit se duke filluar nga muaji i ardhshëm do të heqë katër fusha informacioni nga profili. Këto fusha përfshijnë pikëpamjet fetare, pikëpamjet politike, adresat dhe fushën “të interesuarit”, e cila tregon orientimin seksual të përdoruesit.

Ndryshimi do të hyjë në fuqi më 1 dhjetor. Një zëdhënës i kompanisë tha se arsyeja e ndryshimit ishte për ta bërë rrjetin social më të lehtë për t’u përdorur.

“Si pjesë e përpjekjeve tona për ta bërë më të lehtë navigimin dhe përdorimin e Facebook, ne po heqim disa fusha të profilit: të interesuarit, pikëpamjet fetare, pikëpamjet politike dhe adresën. Ne po u dërgojmë njoftime njerëzve që kanë plotësuar këto fusha, duke i informuar ata se ata do të hiqet”, thuhet në deklaratën e kompanisë.

Njoftimi tregon se informacionet e tjera të përdoruesve do të mbeten në profilet e tyre, së bashku me pjesën tjetër të kontaktit të tyre dhe informacionin bazë.

Vendimi i Facebook për të hequr qafe këto fusha specifike të profilit është pjesë e një përpjekjeje për të përmirësuar platformën e saj, e cila aktualisht përbëhet nga disa veçori që janë disi të vjetruara.

Vlen të theksohet se fushat e informacionit që Facebook ka vendosur të heqë janë ato që rrjetet e tjera të mëdha sociale nuk i ofrojnë. Platformat si Instagram dhe TikTok kanë një model të biografive të thjeshta që i lejojnë përdoruesit të ndajnë informacione për veten e tyre pa hyrë në detaje specifike, siç janë pikëpamjet politike ose fetare, raporton Techcrunch.com.

Në të kaluarën, njerëzit mund të kenë qenë të interesuar të plotësojnë profilet e tyre me informacion shtesë, por ndërsa rregullat e privatësisë bëhen më të qarta dhe më të përcaktuara – përdoruesit mund të mos dëshirojnë më të ndajnë detaje shtesë për veten në internet.