Në rajonin e Qytetit të Shkupit nesër dhe pasnesër në orët e hershme të mëngjesit do të bëhet dezinfektim me aeroplan kundër mushkonjave. Nëse kushtet e motit nuk e lejojnë dezinfektimin. Do të spërkatet të nesërmen, kur kushtet atmosferike janë të favorshme, në të njëjtën kohë. Qyteti i Shkupit rikujton bletarët që me kohë të marrin masat e nevojshme për mbrojtjen e bletëve.