Lidhja Auto-Moto e Maqedonisë njofton se komunikacioni jashtë mjediseve urbane po zhvillohet me intensitet të lartë.

Në vendkalimin kufitar Tabanoc për hyrje dhe dalje nga vendi pritet rreth dy orë, ndërsa në Bogorodicë koha e pritjes për dalje nga vendi është 15-30 minuta.

Nga LAMM shtojnë se në vendkalimet tjera kufitare nuk ka pritje të gjata për hyrje dhe dalje nga vendi.