Sa herë që e gjeni veten duke gatuar kungull, veprimi i parë që ju merrni është të hidhni farat. Asgjë nuk mund të jetë më e gabuar!
Këto fara të jashtëzakonshme përmbajnë zink, fosfor, bakër, kalium, hekur dhe magnez dhe ato janë aq të pasura saqë mund të përkufizohen si shtesa të vërteta ushqimore.
Nga përdorimi i tyre në mënyra të ndryshme mund të merrni një numër të madh përfitimesh, që ju kurrë nuk i keni imagjinuar. Këtu janë disa shembuj.
1.Ato janë të rekomanduara për ata që vuajnë nga osteoporoza
2.Ndihmojë njerëzit me artrit, reduktojnë inflamacionin
3.Promovojnë shëndetin e prostatës
4.Zvogëlojë rrezikun e formimit të gurëve të veshkave
5.Ndihmojnë në uljen e niveleve të këqija të kolesterolit, duke qenë të pasur me fitosterole
6.Përmbajnë L-triptofan, një përbërje që ka veti natyrale antidepresante
7.Promovojnë prodhimin e serotoninës dhe na ndihmojnë të ulim problemet e gjumit dhe ankthit
8.Mund të jenë të dobishme në trajtimin e fryers së zorrëve.
Comments are closed for this post.