Me ftesë të kryetarit të komunës së Bërvenicës, sot komunën e vizitoi kryetari i VMRO-DPMNE-së, Hristijan Mickoski.

Ai theksoi se punimet në komunën e Bërvenicës, vërtet me pak resurse janë bërë shumë gjëra, 80% e asaj që ishte premtuar dy vite më parë tashmë është realizuar, 20% ka mbetur. Por kjo nuk do të thotë se pasi të jetë realizuar ai 20% duhet të ndërpritet. Përkundrazi, duhet të jetë motiv për të realizuar diçka që nuk është premtuar dhe që do të përshëndetet dhe mirëpritet nga qytetarët këtu në komunën e Bërvenicës. Ende mund të them se përkundër kushteve të vështira me të cilat po ballafaqohet kryetari i komunës, përkundër kushteve të vështira të punës që i ka Komuna e Bërvenicës, qëndrimi injorant i Qeverisë ndaj komunave ku kemi kryetarë komunash nga VMRO-DPMNE, megjithatë lajmi i mirë është. se për disa muaj nga sot do të kemi një Qeveri të re të udhëhequr nga VMRO-DPMNE, projekti udhëheqës i së cilës do të jetë decentralizimi i madh i mjeteve buxhetore për realizimin e investimeve kapitale nëpër komuna. Dhe për atë qëllim, sipas kritereve që i kemi përcaktuar në komunën e Bërvenicës, do të investohen deri në një milion e 800 mijë euro në vit. Ose për një mandat katërvjeçar deri në 7 milionë e 200 mijë euro, tha ai.

Mickoski theksoi se në këtë mënyrë praktikisht të gjitha vendbanimet në komunën e Bërvenicës do t’i kenë ato kushte, kushte të mira jetese, në mënyrë që njerëzit të kenë cilësi më të mirë të jetës.

Dhe ne vlerësojmë se në këtë mënyrë do të tregojmë një shembull të mirë se si Maqedonia duhet të zhvillohet në mënyrë të barabartë në të gjithë territorin, dhe jo vetëm në ato komuna ku kemi kryetarë komunash që vijnë nga Qeveria. Por, Qeveria e ardhshme e VMRO-DPMNE-së do të jetë Qeveri e të gjithë qytetarëve, për të gjitha komunat, pavarësisht nëse kryetari është nga VMRO-DPMNE, LSDM, BDI, Aleanca për Shqiptarët, BESA apo kryetar i pavarur. Edhe një herë urime kryetarit, administratës, deputetëve të Njësisë Zgjedhore të 6-të, të cilët gjithmonë mundohen me ndonjë amendament të japin mjete shtesë për Pollogun dhe për komunat që janë në Pollog. Por për fat të keq, shumica do të thoshin se të gjitha ato amendamente gjithmonë refuzohen nga Qeveria. Por ajo që është këtu është, ne thamë se për disa muaj nga sot do të kemi një realitet të ri, një Qeveri të re që do të funksionojë sipas parimeve të ndryshme, tha Mickoski.