Elysia Downings është e varur nga përdorimi i lodrave seksuale. Ajo mastrubohet deri në dhjetë herë në ditë dhe është shprehur se nuk dëshiron të dashur pasi nuk e ka të nevojshme. 28-vjeçarja ka krijuar varësi ndaj lodrave të seksit, ku ka dashur t’i përdorë qëkur ka qenë 13 vjeçe.

Gjatë viteve ajo harxhoi më shumë se 3000 paund në hobin e saj.

Elysia thotë:

Kur isha 13 vjeç nuk kisha lodra seksi, kështu që përdorja sende shtëpiake në vend të masazheve, përdorja furçat e dhëmbëve, çdo gjë që vibratonte.”
Ajo ka një djalë gjashtëvjeçar dhe ndihet shumë e vetmuar edhe pse e plotëson veten e saj nëpërmjet lodrave të seksit.

28-vjeçarja shton:

Djemtë duhet të pranojnë se çdo gjë me bateri gjithmonë do ta bëjë punën më të shpejtë dhe më efikase. Një njeri që pashë, hodhi vibratorin tim nga dritarja. Ai nuk e pëlqeu faktin se po përdorin lodrat e mia kur ai nuk ishte aty.
Sa më shumë që përdor lodrat e mia, aq më shumë unë bëhem e varur. Ajo është e ngjashme me një varësi ndaj cigares.Lodrat e seksit kurrë nuk do ta thyejnë zemrën time.”