Dimitar Kovaçevski e ka konfirmuar zyrtarisht dorëheqjen e tij nga posti i kryetarit të partisë LSDM. Kjo u bë e ditur në një dokument të publikuar nga partia në fjalë, ku thuhet se dorëheqja e Kovaçevskit u bë në seancën e sotme të Bordit Ekzekutiv të LSDM-së.

“Ju njoftojmë se në seancën e sotme të Bordit Ekzekutiv të LSDM-së, kryetari Dimitar Kovaçevski konfirmoi dorëheqjen nga posti i kryetarit të LSDM-së, të cilën e kishte shpallur më 8 maj, si akt tejet moral dhe në përputhje me Statutin e Partisë”, thuhet në njoftim.