Afro 89 000 punonjës, të cilët ishin të pezulluar nga puna për shkak të masave kundër përhapjes së pandemisë së koronavirusit, u kthyen sot në punë, ndërkohë që 63 000 biznese, të cilat kishin mbetur të mbyllura, u rihapën po sot.

Nga kjo e shtunë, 6 qershor, autoritetet u kanë dhënë leje sektorëve të hotelerisë në ambiente të mbyllura.

Gjithashtu rifilloi sot edhe funksionimi i restoranteve brenda hoteleve, ushqimit dhe pijeve nga mensat, ushqimet dhe pijet në aktivitete jashtë dhe pije dhe muzikë në plazhe.