Ka një rritje të numrit të pacientëve me Covid-19 në vend. Në këtë moment, ekzaminimet në laboratorin në ASHAM janë ende duke vazhduar. Gjatë ditës së djeshme, kam biseduar me përfaqësues të laboratorit nga klinika “Zhan Mitrev”, ku lloji i virusit britanik është i pranishëm në 70 përqind të rasteve. Është e qartë se numri i personave të infektuar po rritet, ndërsa një pjesë e kësaj rritje të numrave është për shkak të pranisë së këtij lloji të virusit, i cili transmetohet më lehtë.

Këtë e deklaroi sot Ministri i Shëndetësisë Venko Filipçe, i cili tha se numri i pacientëve që janë të shtruar në spital është rritur, por jo në atë masë sa të rrezikojnë ambientet e spitaleve.

Ai theksoi se në disa prej spitaleve në të gjithë vendin, posaçërisht Kavadarci, Prilep dhe Ohër, ekziston një numër i mjaftueshëm i institucioneve spitalore falas.

Sa i përket masave, ai theksoi se është e mundur të futen masa shtrënguese shtesë, por tani për tani jo.

Ministri tha se dje qeveria e ka autorizuar të nënshkruaj marrëveshjen për vaksinën ruse. Kjo është një sasi prej 100.000 dozash dhe se do të përpiqen të marrim përgjigje konkrete se kur ato do të mund të arrijnë.