A ndiheni të fryrë gjatë gjithë kohës, sepse keni filluar të konsumoni shumë ushqim të pashëndetshëm? Atëherë duhet ta provoni dietën e orizit, e cila ndihmon organizmin që t’i eliminoj mbetjet sepse është e pasur me fibra, që e ndihmojnë tretjen.

Orizi është një burim i mirë i fibrave dhe anti-oksidantëve, që ndihmojnë në luftimin e inflamacionit dhe problemeve të tretjes. Ai përmban edhe minerale si: kaliumi dhe natriumi. Për këtë arsye është shumë i mirë për personat, që vuajnë nga problemet e fryrjes, pesha e tepërt dhe mbajtja e lëngjeve të tepërta në organizëm.

Orizi këshillohet edhe për personat, të cilët tentojnë të humbin peshë. Orizi mund të konsumohet shumë shpesh dhe prapë nuk iu bënë të ndiheni të fryrë apo të ndikoj në shtimin e kilogramëve.

Për mbajtjen e kësaj diete, preferohet që orizi të konsumohet vetëm i zier. Ju mund ta shoqëroni atë me kos, thjerrëza apo vaj ulliri.