Burri i vajzës së liderit të BDI-së, Kushtrim Smajlaj, ka themeluar kompaninë “K.S.A”. International” në janar 2022 dhe arriti menjëherë rezultate të lakmueshme në të njëjtin vit. Ndërsa kompania e dhëndrit të vajzës së Ali Ahmetit, Kushtrim Smajlaj, ka arritur që në vitin e parë të operimit të realizojë 12 milionë euro të ardhura dhe 2.5 milionë fitim. Kështu ka theksuar në 360 gradë gazetari Vasko Popetreski në intervistën e sotme me liderin e BDI-së, Ali Ahmeti. Erdzhan Sulkoski deri vonë ishte ortaku i tij afarist në atë kompani. Sulkoski, përveç kompanisë së dhëndrit të Ahmetit, në vitin 2022 u bë bashkëpronar i kompanisë RKE të Ratko Kapushevskit, e cila fitoi tenderin më të madh historik për blerjen e naftës për nevoja shtetërore, vlera e të cilit ishte rreth 120. milionë euro.

Si arriti shoqëria e dhëndrit të nuses së Ali Ahmetit, Kushtrim Smajlaj, të ketë një fillim kaq të mirë, pyeti Popetreski dhe përgjigja e Ahmetit tregoi se ai ishte në dijeni se dhëndri i tij drejtonte një biznesi, por u përmbajt nga të dhëna specifike.

“Nuk i di të dhënat konkrete… Kushtrimi është dhëndri im, Uskana është vajza ime. Por prokuroria, drejtësia, askush nuk amnistohet, por të gjithë janë të barabartë para ligjit. Kushtrimi, kunati im, nuk mendoj se është vetëm, sigurisht është me shumë kompani të tjera. Nuk mund të ndaloj askënd nga familja ime që të ketë aktivitete. Por një gjë ua bëj të ditur, janë të barabartë para ligjit si çdo qytetar, ka thënë Ali Ahmeti për “360 gradë”.

Vërejtjes së gazetarit se megjithatë duhet të pajtohet se 12 milionë euro të ardhura dhe 2,5 milionë euro fitim janë shumë për vitin e parë (jo tamam 2022) të ekzistencës së një kompanie në Maqedoni, Ahmeti iu përgjigj se kompania ishte jo vetëm të dhëndrit.

“Mendoj se ka më shumë kompani, jo të gjitha të kompanisë së Kushtrimit. E për më shumë mund të hulumtoni…”, ka thënë Ahmeti.

Nga kontrollimi i të dhënave nga Regjistri Qendror rezulton se dhëndri i Ali Ahmetit, Kushtrim Smajlaj, aktualisht është pronar i vetëm i kompanisë “K.S.A”. ndërkombëtare”. Ai kishte një ortak kur themeloi kompaninë në janar 2022 – Erdzhan Sulkoski, por që prej një muaji nuk është bashkëpronar i “K.S.A”. ndërkombëtare”.