“Të dy kufijtë tanë në jug dhe veri janë shikuar nga afër nga rojet kufitare në bashkëpunim me pjesëtarët e Ushtrisë sonë dhe policinë në vendet e tjera për shkak të situatës në veri të Sirisë dhe zhvillimeve të fundit në Turqi dhe rrezikut të mundshëm të një valë të re refugjatësh nga Siria”.

Këtë e tha ministri i Brendshëm Naqe Çulev, gjatë vizitës së tij në SPB Veles, duke iu përgjigjur pyetjes së një gazetari nëse ekziston rreziku i një valë të re të refugjatëve që do të kalonin nëpër vendin tonë.

“Ne po e ndjekim procesin nga afër dhe nëse është e nevojshme dhe tani jemi shumë më mirë të përgatitur dhe financiarisht – teknikisht dhe të stafuar për të parandaluar hyrjen e një valë të re të migrantëve”, tha Çulev.