Deri më 13 maj u vazhdua gjendja e jashtëzakonshme në Bullgari me propozim të Këshillit ministror dhe në bazë të Kushtetutës.

Kështu vendosën të zgjedhurit e popullit në Bullgari.

“Për” vazhdimin votuan 122 deputetë, “kundër” ishin 47, ndërsa të përmbajtur shtatë, njoftoi BTA.