Situata aktuale në Wuhan dhe në vende të tjera, që janë përfshirë nga koronavirusi është duke u përkeqësuar. Që nga e diela e kaluar deri të hënën, është raportuar një rritje e numrit të infektuarve për 65%, nga 2.700 në 4.500 të infektuar në tërë botën.

Deri tani janë konfirmuar 4.500 raste, të cilat po trajtohen nëpër spitale, 125 prej tyre janë në gjendje kritike dhe 106 kanë humbur jetën si pasojë.

Më poshtë është e paraqitur tabela, e cila tregon numrin e saktë aktual të të infektuarve dhe viktimave nga ky virus, si dhe vendet në të cilat është përhapur virusi.