Nina Angelovska, Ministrja e Financave, njoftoi vonë mbrëmë se janë pranuar 5.000 ankesa për kartelat pagesore shtëpiake të dërguar nga nxënësit e shkollave të mesme dhe studentë të universiteteve, pra të rinj nga mosha 16 deri në 29 vjeç. Së bashku me ankesat e miratuara më parë, gjithsej 7.000 ankesa janë pranuar deri më tani.

Përgjigja e Angelovska vjen pas një numri të madh të gjimnazistëve dhe studentë kanë reaguar se nuk kanë marrë përgjigje nëse janë pranuar ankesat e tyre për kartelat pagesore shtetërore të pranuara nga grupi i tretë i masave ekonomike kundër krizës së coronavirusit.

“Gjatë ditës së nesërme, këta persona do të shtohen në listën e ‘kupuvandomasno.gov.mk’ dhe kartat e tyre të pagesave do të fillojnë të shtypen”, ka shkruar ministrja në profilin e saj në Facebook.

Angelovska njofton se gjatë ditëve në vazhdim pritet të përfundojë inspektimin për ankesa të mundshme shtesë të pranuara.