Sot, përpara ndërtesës së Qeverisë, Aleanca për Shqiptarët dhe Alternativa vendosën një tabelë me, siç thanë ata, njerëzit më të korruptuar në Maqedoni. Omer Ajdini i Aleancës tha se në mënyrë që të shpëtojë vendin nga korrupsioni, dy figurat kryesore politike në vend, Kryeministri Zoran Zaev dhe partneri i tij shqiptar, lideri i BDI-së Ali Ahmeti, duhet të burgosen.

Ky veprim sot ka të bëjë me deklaratën e djeshme të Kryeministrit Zoran Zaev i cili, për fat të mirë ose fatkeqësisht, prezantoi një plan veprimi për të luftuar korrupsionin në qeverinë e tij. Ne besojmë se ky plan veprimi është shumë i nevojshëm pikërisht sepse kjo qeveri është zhytur në korrupsion. Sidoqoftë, sipas analizës që kemi bërë për këtë plan veprimi, ne besojmë se pika e parë duhet të jetë burgosja e Kryeministrit Zoran Zaev, i cili arriti ta bëjë Maqedoninë vendin më të korruptuar në Ballkan. Pika e dytë ka të bëjë me burgosjen e Ali Ahmetit, i cili dyshohet për përfshirje korruptive në çështjen Maxhar Telekom“.

Z. Kryeministër, kjo qeveri e udhëhequr nga ju dhe Ali Ahmeti, kompanisë “Pucko Petrol” i dha një tender deputetit të BDI-së për blerjen e produkteve të naftës menjëherë pas zgjedhjeve të 15 korrikut, sepse Ismail Jahoski derdhi miliona euro për të blerë vota për BDI-në. Zoti Kryeministër, pikërist qeveria e udhëhequr nga ju dhe Ali Ahmeti do të “fali” miliona euro para për qytetarët, për oligarkët duke blerë aksione nga “Makpetrol”. Z. Kryeministër, Qeveria juaj dhe njerëzit tuaj kanë krijuar skandale korrupsioni në çështjen „Zhvatja“ dhe shumë pak prej tyre janë përgjigjur para drejtësisë. Z. Kryeministër, Qeveria juaj dhe njerëzit tuaj po kryejnë korrupsion masiv duke dhënë leje për të hapur kazinotë në vend, thonë AA.