Ish-kryetari i Komunës së Haraçinës, Brahim Ajvazi, ka dhënë një deklaratë për TV21 pasi komuna ka vendosur çelësin e dyerve sot dhe kryetari aktual Ridvan Ibrahimi ka thënë për media se nuk ka kushte për punë pas kërcënimeve që ka pësuar.

Në një prononcim për TV21, Ayvaziy thotë se toka nuk është uzurpuar por menaxhohet nga familja e tij dhe, siç tha ai, nga disa familje të tjera të varfëra, sipas tij, kjo tokë ka dhjetë vjet që përdoret dhe këto familje jetojnë me të. . Ai mohon të ketë kërcënuar kryebashkiakun.

“Kjo nuk është e saktë. Uzurpimi është tjetër gjë, kur e ke nën menaxhim. Kjo tokë është blerë në vitin 2013. Aty ka disa familje që nuk kanë të ardhura dhe ushqen të paktën 150 persona. Çfarë sulmi është nëse shkoni personalisht dhe i kërkoni një dokument ose i çoni një dokument dhe ai kërkon policinë dhe sigurinë? Kur policia me komandantin dhe pesë policë kanë shkuar atje, kanë qenë dëshmitarë dhe thonë se nuk ka pasur asnjë kërcënim. Ishin punonjësit e administratës, nuk kishte asnjë kërcënim. Ka kamera!”, tha Brahim Ajvazi, ish-kryetar i Komunës së Haraçinës.

Brahim Ayvazi me ton kërcënues më tej thotë se Ali Ahmeti është dashur të ndërmjetësojë në rastin në fjalë.

“Kam pasur një apel kryetarit të BDI-së, Ali Ahmeti, që të mos na lejojë të zihemi me deklarata në media, të na thërrasë, të ulet dhe të na pyesë se ku janë problemet tona. “Dialogu i zgjidh problemet, por nëse gjërat shkojnë kështu, ndoshta më e keqja mund të vijë”, shtoi Ayvazi.

Shërbimi për informim i Komunës së Haraçinës i njofton qytetarët se administrata komunale sot nuk do të punojë për arsye të “sigurisë”. Në njoftim shtohet se ky vendim është marrë pasi “për herë të dytë është cenuar siguria e punëtorëve të administratës komunale dhe kryetarit të komunës Ridvan Ibrahimi”.