Kryeministri Zoran Zaev në konferencën e sotme për shtyp edhe njëherë tha se Maqedonia ka rezultate të mira për fillimin e bisedimeve me BE-në, ndërsa sipas e njëjta nuk do të jetë më vonë se tetori.

“Do të thotë se është thënë në tetor. Ishte e rëndësishme që të kemi një përfundim të tillë e cila është rezultat serioz për të gjithë ne. Kemi rekomandim pakusht, pas mbarimit të reformave dhe mënyrës së punës së vendit tonë. Duhet ta shfrytëzojmë këtë periudhë. Të mos lajm lojëra. Nuk ka ekziston vend që është kundër dhe qytetarët duhet të gëzohen për tema të tilla”, tha Zaev.

Ai tha se ky është sukses i përbashkët të gjithë vendit dhe nuk ka nevojë për kërkesa shtesë.

“Hajde së bashku të gëzohemi këtij suksesi të përbashkët. Pse gjithmonë të kërkojmë diçka, të mos i japim zor. Shumë kemi punuar në periudhën e kaluar dhe kemi Komision të Antikorrupsionit i cili tashmë po punon”, tha Zaev.