Ushtria do të përfshihet në gjuajtjen e derrave të egër në Maqedoni

Maqedoni 20.08.2019 / 15:50

Pasi që në Bullgarinë fqinjë u zbulua rasti i parë me “ethet afrikane të derrave”, në Maqedoni u aktivizua alarmi me qëllim të ndalimit që ajo sëmundje të zgjerohet në vendin tonë.

Zv. kryeministri për Çështje Ekonomike, Koço Angjushev në konferencën e sotme për shtyp tha se vendi jonë do të ndërmarrë masa radikale që të ballafaqohet me këtë sëmundje.

Pasi që në Bullgarinë fqinjë u zbulua rasti i parë me “ethet afrikane të derrave”, në Maqedoni u aktivizua alarmi me qëllim të ndalimit që ajo sëmundje të zgjerohet në vendin tonë.

Zv. kryeministri për Çështje Ekonomike, Koço Angjushev në konferencën e sotme për shtyp tha se vendi jonë do të ndërmarrë masa radikale që të ballafaqohet me këtë sëmundje.

“Bëjë thirrje deri tek gjuetarët që të kryejnë gjuajtjen e mbi 50 përqind të derrave të egër nëpër të gjithë Maqedoninë. Nëse ata nuk mund ta bëjnë këtë, atëherë do të aktivizojmë edhe ushtrinë e Maqedonisë për këtë masë. Derrat të cilat ushqehen nga deponitë do të largohen dhe me patjetër duhet të ndërrmarin masa të këtilla. Shoqëria e gjuetarëve e dinë më së miri se si të ballafaqohen me këtë problem dhe duhet ta ndalim sëmundjen që të mos përhapet në vendin tonë”, tha Angjushev.


Comments are closed for this post.

Të fundit