Refluksi i stomakut në ezofag është një fenomen normal, pasi në një kohë të shkurtër, normalisht, materiali refluks kthehet në stomak.

”Nga ana tjetër, kur ky refluks përbën problem për pacientin, atëherë ai konsiderohet patologjik”, shkruhet në gazetën italiane ”Il Giornale”.

Ja disa nga masat për mënjanimin e aciditetit në stomak:

Lënia e duhanit
Stërvitje e rregullt fizike
Rënie nga pesha
Mos u shtrini menjëherë pas ngrënies
Shmangni ushqimet e largëta në kohë
Hani ngadalë
Dietë e ekuilibruar
Shmangia e ushqimeve të skuqura dhe salcat
Shmangia e pijeve shumë të ftohta ose shumë të nxehta.