Reagimet e publikut nuk qetësohen pas intervistës skandaloze të Kryeministrit Zoran Zaev për BGNES. Ndër dëshmitë e qytetarëve ishte ajo e diplomates Shpresa Jusufi, e cila kujton se mizoritë e pushtuesve bullgarë janë përjetësuar në shumë libra dhe publkime.

Babai im, si luftëtar i parë partizan në detashmentin e Kumanovës, kaloi katër vjet në burgjet bullgare, në Sofje dhe Varna, prej 11 tetoriit të 1941-it, deri në lirimin e tij, thotë ajo.