Shoqata maqedonase “Ilinden”-Tiranë u bën thirrje publike maqedonasve të zonës së Gorës dhe të gjithë Republikës së Kosovës që të regjistrohen si maqedonas, me gjuhë amtare maqedonase në regjistrimin e popullsisë nga 5 prilli deri në 17 maj 2024.

Banorët e zonës së Gorës nuk janë gjë tjetër veçse maqedonas etnik, ata janë pjesë e patjetërsueshme, e pandashme dhe e patjetërsueshme e popullit maqedonas!

Shoqata maqedonase “Ilinden”-Tiranë dënon Qeverinë në Sofje, e cila ushtron agresion ndaj maqedonasve në zonën e Gorës dhe në mbarë Republikën e Kosovës, me qëllim që në regjistrimin që në regjistrim të regjistrohen si bullgarë etnikë.

Shoqata maqedonase “Ilinden”-Tiranë kujton se boshnjakë dhe bullgarë etnikë në zonën e Gorës nuk kanë ekzistuar asnjëherë në historinë e saj, nuk do të ketë dhe nuk do të ketë, ashtu siç nuk ka në Republikën e Shqipërisë!

Regjistrimi i Kosovës ishte dashur të mbahej në shtator të vitit 2023, kështu që u shty për 1 nëntor 2023. Qeveria e Republikës së Kosovës vendosi që regjistrimi të mbahet nga 5 prilli deri më 17 maj 2024 për të zbatuar parimet e Eurostatit.

Shoqata maqedonase “Ilinden”-Tiranë, Kryetar Nikolla Gjurgjaj