Banorët e Autokomandës dhe vendbanimet e tjera në komunën Gazi Babës kanë organizuar një protestë paralajmëruese për ndotjen e përditshme të ajrit dhe neglizhencën nga autoritetet mjedisore.

Organizatorët i protestës lëvizja qytetare “Avtokomanda dëshiron të marrë frymë” theksoi se arsyeja e tubimit është alarmi i ndotjes.

“Ne u mblodhëm sepse donim të merrnim frymë. Jemi mbledhur sepse kemi të njëjtën pikëllim, si përgjigje ndaj ankesave të përditshme të të gjithë neve që jetojnë këtu dhe ndajmë të njëjtat grimca ajri. Ndotja e vazhdueshme e ajrit në komunën e Gazi Babës, dhe kështu në lagjen Autokomandë, është intensifikuar në mënyrë dramatike dhe ka marrë përmasa alarmante në muajt e fundit. Me një fjalë askush nuk kalon pa e ndjerë erën dhe tymin e padurueshëm që prishin jetën tonë normale dhe na helmojnë përgjithmonë. Prandaj, ne kemi vendosur që është koha për të ndërmarrë veprime, në një formë të organizuar, për të artikuluar kërkesat pranë institucioneve kompetente për masa urgjente”, thonë nga organizatorët.