Presidentja e zgjedhur e Komisionit Evropian, Ursula von der Leyen, do të jetojë në një dhomë pranë zyrës së saj, brenda selisë së Komisionit në Bruksel, tha zëdhënësi i saj të enjten.

Sipas mediave të huaja, përcjell Telegrafi, Von der Leyen, anëtarja me kohë më të gjatë e kabinetit të Angela Merkel dhe së fundmi ministre e mbrojtjes e Gjermanisë, do të marrë detyrën më 1 nëntor, duke pasuar kryetarin në largim të ekzekutivit të Bashkimit Evropian, Jean-Claude Juncker.

Dhe ndërkohë, e përditshmja gjermane Die Welt raportoi se dhoma 25 metra katrorë po përgatitet për qëllime jetese në katin e 13-të të ndërtesës kryesore të komisionit, Berlaymont.

Zëdhënësi i Von der Leyen tha që masa do të kursente para, duke parë që siguria tashmë është e lartë në Berlaymont dhe nuk do të kishte nevojë për masa shtesë për të mbrojtur një vendbanim të veçantë.

Do të thotë gjithashtu që von der Leyen nuk do të duhet të udhëtojë çdo ditë në rrugët e ngarkuara të Brukselit dhe të humbasë kohën në trafik.

Von der Leyen, i cili ka mbajtur disa role qeveritare në Gjermani, dikur jetonte jashtë ministrive të saj gjatë javës, duke kaluar kohën e lirë dhe fundjavave me burrin dhe familjen e saj kur ishte e mundur në shtëpinë e tyre afër Hanoverit.

Dhoma e gjumit e saj në Ministrinë e Mbrojtjes ishte me madhësi vetëm 7.5 metra katrorë.

Ndërsa familja e Von der Leyen – shtatë fëmijët e saj që janë të moshës nga 20 dhe 30 vjeç – ata janë të vendosur në një rezidencë rurale në periferi të Hanoverit.