Prokuroria e Kumanovës filloi një procedurë kundër një mjeke 51-vjeçar nga Kumanova, punësuar në “Spitalin e Përgjithshëm Kumanovë”-departamenti i syve, për shkak të keqpërdorimit të pozitës zyrtare dhe autorizimit dhe pranimit.

“E dyshuara kërkoi dhe mori drejtpërdrejt një përfitim për veten, para, në mënyrë që të kryejë një veprim zyrtar që duhej të kryhej. Në dy raste, ajo u kërkoi pacientëve të saj një shumë prej 12.000.00 denarë për të kryer operacionin e kataraktit, me pretekstin se fonde të tilla janë të nevojshme për blerjen e thjerrëzave, megjithëse lentet sigurohen nga vetë spitali, dhe të dëmtuarit nuk ishin të detyruar të paguajnë shumën e deklaruar, domethënë ata duhet të paguajnë vetëm një bashkëpagesë.

Para se të kryheshin operacionet, palët e dëmtuara i paguanin shumën e kërkuar të parave drejtpërdrejt të akuzuarës, ndrsa nuk morën asnjë konfirmim për pagesën”, njoftojnë nga Prokuroria.

Gjykata të akuzuarës i caktoi masën e paraburgimit prej tetë ditëve.