OBRM-PDUKM: Ndryshimi i modelit zgjedhor pak para zgjedhjeve është një precedent

Maqedoni 13.12.2019 / 19:00

Zoran Zaev është i frikësuar nga humbja e ardhshme zgjedhore sepse ai e di se do të nënkuptojë fundin të amnistisë së krimit dhe hapjen e të gjitha skandaleve të korruptuara të qeverisë, thonë nga OBRM-PDUKM.

“Kjo është arsyeja pse Zaev po përpiqet të kontrabandojë, në kundërshtim me rekomandimet e ODIHR, abuzimin e partnerëve të koalicionit më të vogël për të shtyrë ndryshimet në Kodin Zgjedhor që do të zvogëlojnë humbjen elektorale prej 5 deri 12 minuta.

Edhe partneri i tij kryesor i koalicionit nuk pajtohet me mashtrimet e Zaev dhe i propozon 6.000 amendamente për ta siguruar që ai do të duhet të pranojë vullnetin e qytetarëve”, thonë nga OBRM-PDUKM.

Nga OBRM-PDUKM vlerësojnë se ndryshimi i modelit zgjedhor pak para zgjedhjeve është një precedent përtej të gjitha praktikave ligjore, ku është e nevojshme të zbatohen rekomandimet e OSBE-së.


Comments are closed for this post.

Të fundit