Dieta është komponent krucial për djegie të yndyrës, ndërkaq rreth 90 për qind e suksesit apo dështimit do t’i atribuohet ushqimit dhe pijeve që i konsumoni.
Sidoqoftë, dieta nuk nënkupton vetëm privimin nga ushqime të caktuara, por është vendim për një stil të jetesës, prandaj duhet të vendosni ta ndryshoni ushqimin që e hani, sasinë dhe shpeshtësinë e shujtave.
Telegrafi më poshtë ju sjell disa prej ushqimeve më të mira që mund t’i konsumoni nëse jeni duke provuar të digjni dhjamin dhe të humbni peshë:
Çaji i gjelbër
Çaji i gjelbër është një prej mënyrave më të mira për të ndihmuar në procesin e djegies së yndyrës, sepse është i pasur me përbërës të cilët kontribuojnë në humbje të peshës.
Shega
Shega është e pasur me vitaminë C, vitaminë K, foliat dhe kalium. Sasia e lartë e fibrave ndihmon në sistem të tretjes, por edhe përmirësohet qarkullimi i gjakut dhe performanca fizike.
Gjoksi i pulës
Gjoksi i pulës është një prej burimeve më të mira të proteinës, pasi që e ulë apetitin, e shpejton metabolizmin dhe ndihmon në humbje të peshës.
Vezët
Vezët po ashtu janë burim i mirë i proteinës dhe i acideve yndyrore omega-3.
Vaji i kokosit
Vaji i kokosit është i mbushur me acide yndyrore që e ulin kolesterolin, e përmirësojnë funksionin e trurit dhe i zvogëlojnë sulmet epileptike.
Farat chia
Farat chia janë të pasura me vlera ushqyese, e posaçërisht me fibra dhe proteina. Ato gjithashtu përmbajnë nivele të larta të acideve yndyrore omega-3, kalciumit, fosforit, magnezit dhe ju ndihmojnë t’i largoni shpejt kilogramët me dhjamë.
Comments are closed for this post.