Ministria e Shëndetësisë njoftoi gjatë 24 orëve të fundit janë shëruar numër rekord i pacientëve me COVID-19.

Janë regjistruar 2.179 pacientë të shëruar, ndërsa prej tyre 924 janë nga Shkupi, 189 nga Kumanova, Manastiri 166, Prilepi 137, Tetova 97, Ohri 94, Velesi 76, Kërçovë 65, Gostivari 60, Shtipi 55, Kavadari 43, Resnja 41, Gjevgjelia 28, Strumica dhe Struga 26, Negotina 24, Koçani 23, Dellçeva 19, Sveti Nikole 17, Vinicë dhe Demir Hisar 14, Radovish 9, Kriva Pallankë, Bogdanci dhe Krushevë 8, Makedonska Kamenica dhe Vallandovë 3, Probishtip 2, Demir Kapi 1.

Momentalisht Maqedonia ka 3.833 raste aktive, ndërsa nga java e ardhshme për shkak të përmirësimit të gjendjes me coronavirusin pritet edhe lehtësim shtesë të masave.

Shkupi momentalisht ka 1.596 raste aktive, ndërsa pas kryeqytetit vjen Kumanova me 342 raste, Manastiri me 258 dhe Ohri me 200 raste aktive.