Nëntë avionë rusë specialë të modelit IL-76 me materiale shëndetësore kryesisht të nevojës së parë, maska sanitare, doreza, respiratorë, xhel dizinfektues etj, priten të mbërrijnë gajtë ditës në Romë.

Gjithashtu qeveria ruse do të sjellë dhe 8 ekipe mjekësore me mjekë ushtarakë për të ndihmuar emergjencën sanitare në Itali.

Avionët rusë do të sjellin dhe aparatura speciale për dizinfektim të ambienteve si dhe instrumente mejkësorë të kërkuar nga autoritetet italiane.

Ndihma ruse erdhi pas një telefonata që kryeministri italian Giuseppe Conte bëri me Presidentin rus Vladimir Putin.

Ministri italian i Mbrojtjes Lorenzo Guerrini e homologu rus Serghei Shoigu kanë bashkëpunaur në hartimin e listës së ndihamve që ka nevojë emergjente Italian.