Muaji i shenjtë i Ramazanit përfundoi sot për miliona myslimanë në mbarë botën. Arabia Saudite, e cila është shtëpia e Mekës dhe Medinës, dy vendet më të shenjta në Islam, shpallin sot fillimin e Fitër Bajramit, festës së agjërimit.

Këtë ditë e festojnë edhe myslimanët në shumë vende të tjera si Katari, Emiratet e Bashkuara Arabe dhe Turqia.

Fundi i muajit të agjërimit përcaktohet nga shikimi i Hënës së re. Fëmijët në veçanti marrin dhurata dhe ëmbëlsira për Bajram.

Gjatë muajit të agjërimit mysliman, i cili filloi këtë vit në fillim të marsit, myslimanët e devotshëm abstenojnë nga ngrënia, pirja, pirja e duhanit dhe marrëdhëniet seksuale midis lindjes dhe perëndimit të Diellit.

Agjërimi është një nga pesë obligimet themelore për myslimanët. Sipas vlerësimeve, ka rreth 1,9 miliardë myslimanë në mbarë botën. Vendet më të populluara me shumicë myslimane janë Indonezia, India, Pakistani dhe Bangladeshi.