Ish-drejtori i DSK-së, Sasho Mijallkov dhe policët Alfa janë liruar nga aktakuza për rastin “Tortura” e që ka bëjë me arrestimin e Ljube Boshkovskit.

Gjykata Penale e Shkupit sot mori vendim të këtillë me arsyetimin se Prokuroria nuk ka dëshmuar se është kryer vepra penale torturë ose veprime mizore dhe jonjerëzore. Ne ekspertizën për gjendjen shpirtërore, nuk është dëshmuar se ka probleme psikike dhe kardiovaskulare që kanë zgjatur disa ditë si pasojë e arrestimin.

Ndryshe, Boshkovski u arrestuar në qershor të vitit 2011 para një restoranti në Shkup.

I akuzuari i parë për këtë rast ishte ish-drejtori i DSK-së, Sasho Mijallkov bashkërisht me gjashtë pjesëtarë të njësisë speciale “Alfa”.