Të gjithë jemi në përpjekje për të pasur një trup sa më të shëndetshëm dhe në formë. Por kur shton në peshë gjithçka të duket e pamundur.

A e dini se seksi mund të ndihmojë organizmin që të rimarrë veten më shpejt dhe të arrijë peshën optimale?!

Studiuesit tregojnë se të kryesh marrëdhënie seksuale për një orë do të thotë të djegësh rreth 600 kalori. Një tregues i qartë apo jo?!

Nga ana tjetër pas një studimi, rezulton se duhet të bësh dashuri, në vend që të shkosh në palestër.

“Dieta e seksit” do t’ju lejojë të humbni ato kilogramë shtesë dhe të fitoni një fizik fantastik! Ka shumë pozicione për të humbur peshë duke bërë seks.

Ushtrimet akrobatike janë më të vështira dhe të mundimshme, por që ju lejojnë të digjni shumë kalori.

Nga të dhënat rezulton se: Një marrëdhënie seksuale nga mbrapa do të çonte në djegien e 300 kalorive.

Seksi në këmbë është një ilaç i vërtetë: 10 minuta do të jenë të mjaftueshme për të djegur pothuajse 600 kalori.

Nëse duam t’i qëndrojmë stilit klasik, stili misionar për 10 minuta mund të çojë në humbjen e 250 kalorive, ndërsa nëse femra është sipër, mund të humbasim 215 kalori.

Sipas studiuesve, për pozicionet më artistike, digjen 350 kalori.